Најчесто поставувани прашања Bitcoin дебитна картичка

Најчесто поставувани прашања Bitcoin дебитна картичка

Што е дебитна картичка Bitcoin?

А Bitcoin дебитна картичка е VISA или MasterCard, кој можете да го користите за да купат стоки и услуги од онлајн и офлајн продавници или да се повлечат пари од банкомати. Во исто време, тоа е директно поддржан од Bitcoin средства. Bitcoin дебитни картички направи лесен пристап до трошат cryptocurrency средства, било каде во светот.

Какви видови на Bitcoin дебитни картички постои?

пластика Bitcoin дебитна картичка изгледа како обичен VISA или MasterCard која може да се користи на ист начин. виртуелна Bitcoin дебитна картичка се издава на интернет со истите детали како стандарден дебитна картичка. Име на картичката, датумот на истекување и кодекси на CVC / CVV се обезбедени на цел, но не постои phsyical производство што го прави полесен и побрз пристап до средствата.

Како можам да користам дебитна картичка Bitcoin?

Можете да ги користите Bitcoin дебитна картичка само како и секој prefunded дебитна картичка. Можете да потрошите на состојбата на картичката за купување на стоки и услуги во локалните продавници или во онлајн продавници. Ако имате пластични дебитна картичка Bitcoin, можете да подигнете готовина од банкомати. Исто така можете да го користите вашиот Bitcoin дебитна картичка за да се направи купувања како во земјата така и на меѓународно ниво.

Кои се валути јас да го користите Bitcoin дебитна картичка со?

Bitcoin дебитни картички има на располагање средства во фиат валути покрај Bitcoin. Од најпопуларните валути се долари, Евра и Британија. Валута може да се постави како стандардно валута поврзани со износот на Bitcoin дебитна картичка, така трансакциите извршени со картичката се изразени во таа валута. Неколку даватели на отворање на пазарите на Bitcoin дебитна картичка за понатамошно валути, како и. меѓу другите, провајдери, исто така нуди Bitcoin дебитни картички со валутна стандардно во RUB, CNY, JPY, KRW, AUD и CHF. Некои провајдери, исто така, има опција за финансирање на картичка со altcoins и покрај Bitcoin.

Како можам да го нарачате дебитна картичка Bitcoin?

Со цел да се имаат дебитна картичка Bitcoin, Мора да се регистрирате на една од платформа провајдери '. процесот на регистрација вклучува обезбедување на лични податоци на сопственикот на картата, како што се име, датум на раѓање и место на престој. Дадената информација, тогаш мора да се проверат со фотографии за лична карта и доказ за престој. Ова може да биде на сметка која содржи адреса на caldholder. По поставување на цел и изборот на превозот метод на пластични картички се доставени до вашиот дом. Во случај да се одлучат за една виртуелна картичка, Детали картичка се издава на вашата e-mail адреса. Ако не сакате да ги споделите лични податоци, можете да нарачате анонимен Bitcoin дебитна картичка без проверка.

Може ли да имаат Bitcoin дебитна картичка без проверка?

Да. Анонимни Bitcoin дебитни картички се достапни во неколку даватели на пазарот. Ако не сакаат да одат преку процесот на верификација на обезбедување фото проект и доказ за престој, можете да изберете еден анонимен дебитна картичка Bitcoin. Во овој случај, но сепак вреди да се напомене дека на граници за непроверени корисниците секогаш се пониски во споредба со проверат корисници. Затоа само ограничен износ на средства може да се користи со анонимни Bitcoin дебитни картички во замена за само обезбедување на името за да бидат прикажани на картичка.

Колку време е потребно за да се добие дебитна картичка Bitcoin?

пластика Bitcoin дебитни картички се издаваат од страна на VISA или MasterCard и тоа трае околу 2-3 недели за да ги добијат. На износот на време да го добиете картичка е во зависност од растојанието помеѓу давателот на картичката и на картата. За доплата изразат испорака може да биде избран на сите провајдери. Во овој случај картички се доставуваат во рок од 2-5 работни дена од услугите обезбедени од страна на DHL, заедно со следење на број.

Како можам да се нагоре до Bitcoin дебитна картичка?

Можете да ја надополниш на Bitcoin дебитна картичка неколку други начини од Bitcoin. Можете да ги користите банкарски преведување, кредитни или дебитни картички и алтернативните даватели на плаќање, како Neteller и Skrill. Во повеќето случаи, сепак PayPal не е меѓу прифатен начин за плаќање се должи на нивните услови за користење.

Како можам да се повлече пари од дебитна картичка Bitcoin?

Можете да се повлече пари од Bitcoin дебитна картичка на сличен начин како што сте ја ставиле на сметката. Можете да испратите Bitcoins на друга адреса. Вие исто така може да се повлече средствата на сметка во банка или на алтернативен провајдер плаќање, како што се Skrill или Neteller. Во повеќето случаи, сепак PayPal не е меѓу прифатен метод за повлекување средства за Bitcoin дебитни картички.

Може ли да се повлече пари од банкомати со Bitcoin дебитна картичка?

Да. Може да повлече пари од банкомати низ целиот свет со помош на пластична Bitcoin дебитна картичка.

Колку чини еден Bitcoin дебитна картичка?

Цените на Bitcoin дебитни картички се различни низ провајдери. едно време издавање цена на пластични дебитна картичка Bitcoin е помеѓу 5-25 долари. трошоците за издавање на виртуелен дебитна картичка Bitcoin е многу помалку, можете дури и да го добие бесплатно на некои места. Покрај едно време трошоци на производство на картичката, месечен надомест за одржување сметка е обвинет во износ од 1 Долари месечно.

Кои се трошоците за трансакции поврзани со дебитна картичка Bitcoin?

и трошоците за набавка на Bitcoin дебитни картички се разликуваат во голема мера, поскапи картички може да имаат помали трансакција такси. Вчитување на картичката е обично бесплатно, додека повлекувањата да се наплаќа врз основа на типот ке го одберете. ПОС и онлајн купи може да се полни со фиксен надомест или на prorata процент. банкомат повлекувања се наплаќаат помеѓу 1.5-2.5% по трансакција, меѓународен повлекувања чини повеќе. Исто така постои и плаќање валута се наплаќа ако валута стандардно не се поклопува валута трансакција.

Кои се границите на дебитна картичка Bitcoin?

Во некои случаи има максималниот износ на фондот може да се вчита на Bitcoin дебитна картичка. Ова влијае на износот на пари можете да го поминете со картичка и износот на пари можете да го повлече од банкомати. Потврден корисниците може да имаат повисоки граници и, исто така, некои провајдери нуди неограничени Bitcoin дебитна картичка за регистрирани корисници. TopUp на живот се ограничени околу 2000 Долари за анонимни корисници.

Кои се давачките за повлекување АТМ поврзани со дебитна картичка Bitcoin?

Bitcoin даватели на дебитна картичка наплатува надоместоци при подигање на готовина од банкомати. Оваа такса може да се наплаќаат по трансакција или prorata. домашни повлекувања банкомат обично чини околу 1.5%, додека меѓународната банкомат повлекувања се наплаќаат 2.5%.

Која е цената за превод валута поврзани со трансакции Bitcoin дебитна картичка?

надомест валута се наплатува во случај на стандардно валута на сметка поврзани со Bitcoin дебитна картичка е различен во однос на валутата на трансакцијата. Во овој случај фиксна 3% надомест валута е обвинет од страна на сите даватели на пазарот.

Топ Bitcoin картичка
табот spectrocoin
табот cryptopay
табот wagecan
табот advcash
табот coinsbank
табот uquid
табот xapo